“Often the hands will solve a mystery that the intelect has struggled with in vain.” 
Carl Jung
 

Masaj Traditional Thailandez de Relaxare

Experimenteaza beneficiile Masajului Thailandez! Totul la un pret Super Promotional doar saptamana aceasta.
Ia-ti doza de Relaxare, timp de 2 ore te masam din cap pana-n picioare.

Programeaza-te la Masaj

Traditional Thai Massage

Am auzit cu totii de exoticul “Thai Massage”. Totusi exista multa confuzie in jurul termenului “thailandez”. Contrar unor convingeri autohtone, Masajul Traditional Thailandez este o combinatie intre presopunctura, intinderi si rasuciri de membre (asemantoare posturilor de yoga), si “surprinzator” acest masaj se face imbracat, in haine lejere.

Masaj de relaxare, Masaj reflexogen sau Masaj cu presopunctura…?

In Thai Massage primesti din toate si chiar mai mult!

Scopul masajului Thai este de a elibera tensiunile adunate la nivel muscular, de a flexibiliza incheieturile, dar intra si in latura energetica a fiintei umane, coreland fiecare din punctele si zonele masate cu o serie de linii energetice, numite “Sen Sib – Cele 10 Canale” ce aduc aminte poate de meridianele chinezesti, insa isi au radacinile in sistemul energetic al fiintei umane propus de YOGA si aplicat in Ayurveda.

Un pic despre istoria Masajului Thailandez

Shivago Komarpaj

Shivago Komarpaj – Fondatorul Masajului Thailandez

Conform legendelor, bazele aceastei forme de masaj au fost aduse din India, si au fost intemeiate de doctorul personal a lui Buddha Gautama, Doctor Shivago Komarpaj. Si tocmai de aceea fiecare sesiune de Thai Massage incepe cu o scurta rugaciune adresata doctorului Shivago. Aceasta forma de masaj este una antica avand la baza practici cu o vechime de mai bine de 2500 ani.

Istoria documentata a masajului Thailandez, incepe in domnia Regelui Rama III (1824-1851) al dinastiei Chakri, dinastie ce conduce Thailanda si in ziua de azi. La comanda Regelui, sunt create si date in pastrare la Templul (Wat) Poh 60 de tablete murale. Acestea reliefeaza liniile energetice si corelatia acestora cu diverse puncte si zone din organism cat si legatura cu afectiunile ce pot aparea ca urmare a blocajelor energetice survenite dealungul acestor linii.

Aceste tablete se gasesc si in ziua de azi, si le puteti vedea daca vizitati Wat Pho in Bangkok.

Thai Massage & Sen Sib – Teoria celor zece canale

Textele Regale din Medicina Traditional Thailandeza indica existenta a 72,000  de canele energetice ce pornesc din zona abdominala catre toate partile corpului prin 10 canele energetice principale numite simplu “Sen Sib”. Aceste 10 canele energetice reprezinta fundamentul esential al masajului Thailandez si si-au pastrat aceeasi relevanta dealungul timpului.

Baza filozofica a masajului thailandez se aseamana cu cea a masajului Ayurvedic prin faptul ca ambele folosesc sistemul canalelor energetic. Asemenea, impartasesc ideea ca blocajele aparute dealungul aceste canale duc la aparitia de simptome si boli. In limba Thailandeza, energia vitala poate denumirea de “Lom Pran” (“Prana Vayu” – in terminologia Yogina) iar o incercare de traducere in romana ar fi “vantul fortei vitale”.

Thai Massage in Antichitate

Masaj Thailandez in antichitate

Ziceam ca blocajele aparute aparute dealungul acestor linii pot cauza stari de discomfort sau chiar boala. Prin masajul thailandez sistemul energetic este periodic curatat de aceste blocaje si energii stagnante si astfel mentinut intr-o stare de echilibru ce se extinde nu doar in plan fizic ci si in plan emotional. Prin aceasta forma de masaj, se pot atinge anumite puncte din corp ce stocheaza pe langa tensiuni fizice, si o incarcatura emotionala puternica. Sunt cazuri in care persoanele masate pot izbucni in plans, sau pot trai diverse reactii emotionale.

Beneficii in Thai Massage

Printre beneficiile masajului thailandez se numara: reducerea oboselii cronice, imbunatatirea somnului, reducere depresiei si a anxietatii, eliminarea durerilor de cap, imbunatatirea digestiei si ameliorarea problemelor digestive, si lista poate continua.

Inchiem prin a mentiona cele 10 canale energetice, asa cum au ajuns in cultura Thailandeza: Ida, Pingala, Summana (Sushumna), Ganlataree, Harsarangsri, Tawaree, Jantapusak, Rusam, Sukumang, Sikinee.

Speram ca ti-am trezit curioazitatea si ai dori sa experimentezi magia Masajului Thailandez. Te asteptam in cadrul studiolui nostru in baza unei programari.

Multa sanatate si fericire!

Share this Post