Workshop Hatha Yoga

- Beyond Your Limits -

Introducere

Beyond Your Limits - Este o serie de Workshop-uri ce iti propune sa faci, sa inveti, si sa-ti insusesti practicile Hatha Yoga pentru beneficiul tau si a fiintelor din jurul tau.

In total avem 8 Workshop-uri modulare (in fiecare saptamana un altul) pe o durata de 8 saptamani. Dupa care ciclul se repeta. Toate aceste module sunt independente, asa ca poti incepe cu oricare dintre ele, insa se completeaza unul pe celalalt si impreuna alcatuiesc un intreg - practica de baza Hatha Yoga - Asana, Pranayama, Meditatie.

Despre Workshop

In acesta serie de workshop-uri vei invata cum sa stai in diverse posturi, si mai ales de ce, si care este alinierea corecta a corpului. Pe langa posturi (Asana) vom vorbi despre respiratie (Pranayama), centri de energie (Chakras), despre gesturi (Mudras), Mantras, Bhandas, si  nu in ultimul rand, despre tehnici de Concentrare Mentala si Meditatie.

Baza teoretica a Workshop-urilor este sustinuta de pratica claselor de Yoga din timpul saptamanii.

Afla Programul Claselor de Hatha Yoga.

Beneficiile Yoga Pentru Corp

Beneficiile Yoga Pentru Corpul tau.

Beneficii Hatha Yoga

De ce practicam Yoga, si de ce sa inveti Yoga?

Nu cred ca mai este nevoie de spus ca Yoga este un antidot pentru stres,  iar prin posturile si tehnicile de respiratie, corpul se relaxeaza, mintea asemenea, incheieturile se flexibilizeaza, si spre deosebire de fitness si sala - evident sunt complet diferite -  aici nu consumi energie, ci castigi energie.

Yoga este un cuvant foarte divers. La baza inseamna Uniune. Uniune intre minte si spirit. Uniune intre Microcosmos si Macrocosmos. Intre Eu si tu? Poate toate acestea, si mai mult. Yoga vine cu o baza teoritca solida (vezi cele "8 Ramuri in Yoga") insa inainte de toate este o practica experientiala :

- prin practica, YOGA (ti) se dezvaluie -

Viata este o insiruire de "Ups and Downs". Cand suntem pe "UP" este bine; cand suntem "Down"... facem YOGA. Practicam Yoga ca sa ne fie bine, sa ne reechilibram, sa ne energizam si ca intr-un final sa iesim din aceasta ciclicitate (Samsara) de "Ups and Downs". Dar pana acolo, facem ca sa ne fie bine.

Invatam practicile Yoga (asana, pranayama, mudra, bandha, etc) ca instrumente de autocunoastere. Si prin intermediul acestora sa ne reconectam la corpul fizic, corpul energetic, corpul emotional, mental si spiritual. O data invatate si intelese iti vor fi mereu disponibile, si le poti aplica oricand in viata de zi cu zi.

Yoga Toolbox

Pe parcursul celor 8 Module de Workshop vei invata :

Asana - in jur de 30 posturi Yoga.

Pranayama - Respiratie controlata -  in jur de 10 tehnici.

Meditatie & Concentrare - in jur de 10 tehnici.

Pe langa toate acestea vei mai invata Mantre ("sunete sacre"), Mudras si Bhandas (diverse "gesturi" si contractii musculare) ce au rolul de a calma mintea si amplifica efectele posturilor sau tehnicilor de respiratie.

Afla cand poti participa la urmatorul Workshop - Vezi Calendarul Evenimentelor Sambodhi.

Cele 8 Module

In aceasta serie de workshop-uri incepem explorarea practica a asanelor - 10/12 la numar - urmand a deveni intimi cu fiecare in parte; postura, variatiuni, greseli uzuale, toate vor fi acoperite atent in cadrul Workshop-ului. Aceste asane au scopul de reechilibra dinamica fizica si energetica a corpului tau.

Pe langa posturile fizice, vei lua contact cu respiratia controlata (pranayama), si iti vei directiona atentia mentala cu ajutorul gesturilor (mudras).

Workshop-ul este structurat in

Partea Teoretica : - Introducere / Discutie.

Partea Practica :

- Asana : Incalzire / Salutul Soarelui, urmand 10-12 Posturi. 

- Pranayama : Tehnici de Respiratie

- Meditatie : Mindfulness, Metta, in Miscare, s.a.m.d.

Fiecare Workshop este conceput sa introduca independent bazele practicii Yoga. Poti incepe cu oricare. Fiecare Workshop va aduce noi elemente celor 3 parti ale Practicii tale (Yoga, Respiratie, Meditatie). 

Sistemul Energetic al Fiintei Umane

1. Hatha Yoga. Rebalancing Asanas - Basic 1

In seria de Workshop-uri "Rebalancing", practica asanalor, a respiratiei cat si a meditatiei este canalizata catre deschiderea si armonizarea tuturor centrilor energetici. Fiecare Asana (postura) este conceputa sa interactioneze la nivel subtil cu o parte a corpului tau. 

2. Hatha Yoga. Rebalancing Asanas - Basic 2 

Aduce noi elemente posturale, de respiratie, si un nou tip de meditatie.

3. Hatha Yoga. Rebalancing Asanas - Basic Plus

Diversifica bazele deja invatate, sau in cazul participantilor noi aseaza temelia practicii Yoga formata din Posturi - Respiratie - Meditatie.

4. Hatha Yoga. Energizing Muladhara - The Root Chakra

Denumita si "The Root Chakra", Muladhara rezoneaza cu energiile terestre. Este Chackra radacina, prin care fiinta noastra este alimentata. Dezechilibrul la nivelul acestei chakre duce la lipsa de energie si vitalitate. Tot aici isi are sursa si Energia Kundalini.

Energizing Muladhara  -   vine cu bazele practicii Yoga si aduce noi elemente menite sa armonizeze Energiile la nivelul Muladhara Chakra

Afla mai mult despre propria fiinta pornind de la "radacina".

5. Hatha Yoga. Engaging Manipura - The Fire Within

Manipura Chakra  - Rezoneaza cu energia focului, si este corespondentul direct al influentelor solare. Este responsabila cu vointa, ambitia, determinarea si dinamismul.

In acest Workshop vei invata cum printr-o practica bazate pe asane, tehnici de respiratie si meditatie poti ajunge sa armonizezi focul interior.

6. Hatha Yoga. Opening Anahata - The Heart Chakra

Anahata Chakra - Rezoneaza cu energiile aerului, si este responsabila de calitati precum: iubirea, afectiunea si compasiunea.

Opening Anahata te aduce in inimia. Prin posturi, respiratie, si liniste interioara ne reconectam la centrul launtric al fiintei noastre - inima. 

7. Hatha Yoga. Vishuda & Ajna - Speech and Thought

De multe ori ganduri necontrolate, urmate de vorbe si actiuni pot duce la urmari nedorite. Prin practica Yoga vei invata tehnici de autocontrol si calm mental, iar in acest workshop vom armoniza energiile intuitiei si comunicarii, guvernate de Vishuddha Chakra.

8. Hatha Yoga. Ajna & Sahasrara - Control and Release

Ajna Chakra - centrul responsabil pentru autocontrol, atentie si concentrare.
Sahasrara Chakra - centrul intelepciunii absolute si al constiintei universale.

Impreuna reprezinta rampa de lansare catre evolutia personala si spirituala. Pe parcursul acestui Workshop vom explora posturi si tehnici specifice ce activeaza si echilibreaza acesti centri. Iar la final, meditatie.

Afla cand poti participa la urmatorul Workshop - Vezi Calendarul Evenimentelor Sambodhi.